השאירו פרטים ונחזור אליכם

הדברת יונים

יונים עלולות להוות מטרד סביבתי מסוכן ולגרום לנזקים בריאותיים חמורים אם לא מטפלים בהן בזמן. כאשר מדברים על הדברת יונים הכוונה איננה להריגת היונים, אלא לסילוקן והרחקתן מאזורי מגורים בהם הן מפריעות ומזיקות לבריאות, ומניעת שובן בדרכים שונות. אם כבר הגיעו יונים הביתה, כדאי לטפל בבעיה במהרה ולדאוג לכך שיסולקו וזאת בדרך ההומנית ביותר האפשרית.

קודם כל - כיצד ניתן להיפטר מיונים שכבר נמצאות אצלכם בבית?

אפשר ללכוד יונים שכבר הגיעו אל הבית באמצעות התקנת מלכודות ליונים. חשוב מאוד להציב מלכודות שלא יפגעו פיזית אלא רק ילכדו את היונה, ולאחר מכן ניתן יהיה לדאוג לפינוי שלה במקום מרוחק תוך הקמת אמצעים להרחקת יונים שימנעו את שובה לאזור. מלכודות מגיעות בסוגים וגדלים שונים, כשהרצון הוא להצליח ללכוד כמה יונים בבת אחת באותה המלכודת ולהיפטר מהמטרד כולו. יציאת היונים תיעשה באמצעות פתיחת הדלת של המלכודת וללא פציעתן.

כיצד מונעים מראש את הופעתן של היונים, ומה ניתן לעשות על מנת להרחיקן?

היונה נמצאת בארץ כל הזמן ומקננת מספר פעמים בשנה – בכל עת יכולות היונים להגיע אל הבית ומומלץ להציב אמצעים להרחקתן. חשוב לדעת כי יונים אוהבות לעמוד על משטחים יציבים וחלקים. על כן, מרבית האביזרים הקיימים בשוק שמטרתם להרחיק יונים – למעשה מייצרים עבורן קרקע לא נעימה לנחיתה.
כמה דוגמאות לאביזרים כאלו:

  1. דוקרנים המודבקים לרעפים או לאדן החלון (משטחים ישרים בלבד). ניתן אף להשיג דוקרנים המייצרים רטט.
  2. קפיץ – פתרון מעט הומאני יותר, אשר מרעיד את המשטח עליו הוא מותקן ומונע את יציבותו.
  3. פסי מתכת המייצרים שוק חשמלי קטן שלא פוגע ביונה אך מרתיע ומרחיק אותה.

ניתן להשתמש באמצעים נוספים כמו רשתות המונעות כניסה של יונים, או דחליל שיפחיד אותן, כשהמטרה בסופו של דבר היא זהה – להבהיר ליונה שאין לה אפשרות להיכנס ולמנוע מראש את קינונה במקום. חשוב להתאים כמובן את אמצעי ההרחקה לאזור ה"נגוע" ביונים בכדי לטפל באופן יעיל ויסודי בבעיה. הדברת יונים למעשה מחולקת לשניים: מיגור הבעיה הקיימת ומניעתן הישנותה בעתיד וזאת על מנת לדאוג לאסתטיות הסביבתית ולדאוג לבריאות תקינה של כל מי שמתגורר באזור.

אהבתם?

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף באימייל
שיתוף בוואטסאפ

השאירו תגובה

© כל הזכויות שמורות לדודי הדברות.

דילוג לתוכן